Idén második alkalommal, 2017. február 9-én került megrendezésre a Magyar Testőr Szövetség, és a LőtérPalota Kft. közös szervezésében a lőtéri gyakorló napunk, melynek során a megjelent érdeklődők ismeret-felfrissítő, és gyakorló lövészeten vehettek részt a Magyar Testőr Szövetség instruktorainak vezetésével.

A feladatok végrehajtását biztonsági oktatás előzte meg, melynek során a megjelent érdeklődők felfrissíthették a lőtéri szabályokat érintő tudásukat. A lövészet „száraz” gyakorlással kezdődött, melynek során a résztvevők hatástalanított fegyverekkel gyakorolhatták be a szükséges mozdulatsorokat, testtartásokat, és feladatsorokat.

A száraz gyakorlást követően a résztvevők önállóan tárazva hajtották végre a lőfeladatokat, instruktoraink irányításával. A gyakorlásra fejenként egy-egy doboz, azaz 50 db lőszer állt rendelkezésre. Az első lövések, majd a fegyver súlypontjának, szórásának kitapasztalása után egyre nehezedő feladatok követték egymást, melyeket a résztvevők növekvő lelkesedéssel hajtottak végre. 

Az instruktorok nagy meglepetésére, a résztvevők, akik között egykori rendőrtől a jelenleg is aktív lövészversenyzőig sokféle tudásszintű érdeklődő jelent meg, igazán elemükben voltak, így a nap végére jócskán túljutott mindenki az előirányzott alapfokú lőkészségek megszerzésén, és belekezdett a haladó szintű feladatok megismerésébe. Nagy öröm volt visszatérő arcokat látni, hiszen ez azt jelenti, hogy a Magyar Testőr Szövetség lövészeti eseményei újra és újra kihívást jelentenek a résztvevők számára, akik a visszajelzések alapján az egyik legjobb ár-érték arányú gyakorlási lehetőségként tekintenek a rendezvényeinkre. 

A Magyar Testőr Szövetségnél továbbra is azon dolgozunk, hogy még jobb, színesebb, tartalmasabb, és gazdaságosabb megoldásokkal, a résztvevők igényeit, és visszajelzéseit figyelembe véve alakítsuk ki rendezvényeink programjait. Még mindig a legjobbaktól tanulunk!